Варна с нов стадион през 2019 година (Снимки на доклада на Димитър Карбов + Видео от брифинга)

f74fac363e939fdedf50cc3e51febf62

Стадион Варна ще бъде окончателно готов през 2019 година. Това заяви на днешния брифинг представителят на Общината  в „Спортен комплекс Варна“ АД Димитър Карбов. Присъстваха още председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов и шефът на постоянната общинска комисия “Младежки дейности и спорт” Мартин Байчев.

“За нас е важно да има пълна прозрачност по темата. В годините в публичното пространство се наслагва тезата, че има някакво задкулисие в строежа на стадион “Варна”. Запознах се детайлно с всички действия до този момент и с радост мога да заявя, че сме в заключителната фаза на изпълнението на това спортно съоръжение, което е изключително важно не само за Варна, но и в национален мащаб. Такъв стадион в България няма да има в следващите 50 г. То ще отговаря на всички европейски изисквания за провеждане на срещи от най-високо равнище”, каза Димитър Карбов.

Той коментира, че има план да се разшири стадионът с още 6000 седящи места. Засега са предвидени 22 000 седалки, но проектът позволява това да се промени.

ООС-Варна предоставя на читателите си доклада на Димитър Карбов за възникването, състоянието и перспективата на „Спортен комплекс Варна“ АД:

Document_1 Document_2 Document_3 Document_4 Document_5 Document_6 Document_7 Document_8 Document_9

 

 

comments

Вашият коментар