Просветният министър обещава увеличение на учителските заплати

Просветният министър обещава увеличение на учителските заплати

Ще има увеличение в учителските заплати, но нека да минат три седмици и тогава ще мога да отговоря в какъв размер ще е то. Това каза в Димитровград министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев, който гостува в ОУ „Пенчо Славейков” за откриване на юбилейната Славейкова година по повод 150-годишнината от рождението на поета.

„Разбира се, че искам да има увеличение и правим всичко възможно то да бъде трайно. Това, което всички знаем е, че ще има увеличение на заплатите, но нека да минат три седмици, както ме увериха моите хора от екипа. Дотогава има съгласуване с Министерството на финансите”, обясни Танев.

„Този въпрос трябва да бъде зададен на Министерството на финансите, Министерството на образованието няма пари”, каза още той.

Министър Танев коментира още предстоящи промени в учебниците за начален курс, при провеждане на зрелостните изпити и външното оценяване след 7-и клас.

В приветственото си слово пред ученици, учители и родители министър Танев отбеляза, че в момента с ускорени темпове се приема нов закон за училищното образование, който ще бъде адекватен на времето. По думите му този закон ще дава възможност и на учителите, и на децата, и на директорите на учебните заведения да подготвят така уроците, че те „да бъдат точните уроци за точните деца”.

Източник: www.dariknews.bg

comments

Вашият коментар