Електронният билет във Варна може да важи за 90 минути

Електронният билет във Варна да важи не 60, а 90 минути. Това искане бе оправено по време на заседанието на ПК „Транспорт“ с мотива, че заради големите задръствания в града един час не е достатъчен и често се налага пътниците, които се прикачват, да си купуват още един билет.

Общинските съветници дадоха съгласието си с уточнението, че промяната ще е временна, докато текат мащабните ремонти. За да влезе в сила тя обаче, е необходимо решение на Общинския съвет. В момента във Варна с електронен билет може да се пътува по 10 линии, обясни изпълнителният директор на „Градски транспорт“ инж. Злати Златев.

Големи затруднения в придвижването има по булевардите „Цар Освободител“, „Сливница“, „Владислав Варненчик“, в района на Автогарата, „Ален Мак“, „Аспарухово“. Допълнителни коли не могат да се осигурят, тъй като има недостиг на автобуси и водачи.

„По-големият проблем е липсата на водачи. Необходими са ни около 30 шофьори“ , каза инж. Златев и допълни, че до момента само двама кандидати са проявили интерес към курса за обучение на водачи на автобуси и тролейбуси, който дружеството организира. Курсът е безплатен за кандидатите, като те се задължават да сключат трудов договор с   „Градски транспорт” за срок не по малък от три години след завършването на курса. Срокът за подаване на документи е 31 октомври.

Инж. Златев каза още, че се търсят и варианти за наемане на 10-ина съчленени автобуса. В момента няма наети рейсове от страна на „Градски транспорт“, поясни той.

comments

Вашият коментар